Yhdeksän Guru Rinpochen patsasta Tiibetiin

"Eräs tiibetiläinen näkijä oli  mietiskelyretriitillä kuuluisan Palden Lhamo -järven luona Tiibetissä ja hän näki Guru Rinpochesta syvällisen näyn. Sen mukaan nyt on aika rakentaa Gurun pyhitettyjä patsaita eri maihin, varsinkin Tiibetiin, jotta maailma yleensä ja Lumen maa erityisesti hyötyisivät. Patsaat auttavat osaltaan palauttamaan elävien olentojen ja ympäristön tasapainoa ja niillä on voimaa voittaa sekä fyysisiä että psyykkisiä sairauksia.

Henkilö, joka projektin aloittaisi, kuvattiin näyssä kirjaimella 'A'. Näkijällä ei ollut mitään käsitystä siitä, kehen se viittasi, ja myöhemmin hän haki internetistä tietoa saadakseen vihjeitä.

Heti kun hän luki Akong Rinpochen työstä ja näki miten kirjain 'A' kirjoitetaan tiibetiksi hänen henkilökohtaisessa sinetissään, hän vakuuttui täysin, että kyse on Akong Rinpochesta. Silloin hän otti tähän yhteyttä ja pyysi, että Rinpoche ryhtyisi rakentamaan Guru Rinpochen patsaita." (Ote kirjasesta, jonka Akong Rinpoche saneli kesällä 2006 Samye Lingissä.)

Akong Rinpochen sinetti

 

Kuvassa Rinpoche seisoo heinäkuussa 2007 lähellä paikkaa, mihin ensimmäinen patsas Tiibetissä on rakennettu. Patsaat ovat suuria, marmorista veistettyjä ja jokaisen sisälle tulee rukoushuone. Vuoden 2010 loppuun mennessä patsaita on rakennettu kolme. Tarvitsemme monia tukijoita! Tule mukaan tähän taianomaiseen projektiin!

   

Ensimmäinen Guru Rinpoche patsas rakennettiin Chöpdrakiin Nangchenissa, Tiibetissä. Se on 15 metriä korkea ja katsoo yli laakson. Sen voi nähdä jo kaukaa.

Patsaan tarkoituksena on tuoda rauhaa ja olla yhtenä tulonlähteenä tälle alueelle.

Avajaiset olivat 6. tammikuuta 2009. Avajaisiin saapui valtavasti väkeä, toihan Guru Rinpoche buddhalaisuuden Tiibetiin 800-luvulla. Kaikki ihailevat ja rakastavat häntä.

Kuvassa Akong Rinpoche (punainen huivi kaulassaan) alkaa siunata väkijoukkoa, jokaisen erikseen. Se kestää tunteja. Vaikka on kylmä talvi-ilma, tiibetiläisten hartaus on vankkumatonta, ja tämä tilaisuus innoittaa heitä vuosikausia.

Tri Akong Rinpoche on suunnitellut pinssin, jossa on Rokpan logo kultaisella pohjalla. Se on korkeudeltaan ja leveydeltään 3,5 cm. Sen kantaja luo yhteyden Rinpochen hyväntekeväisyysprojekteihin Tiibetissä, Nepalissa ja Afrikassa. Pinssin saa omakseen lahjoitusta vastaan (esim. 30 euroa).

Keräyksen avulla rakennetaan yhdeksän suurta Guru Rinpochen patsasta Tiibetiin, Tiibetin rauhan ja maailmanrauhan edistämiseksi. Rokpa Finland ry:n tili Nordea FI37 1419 3000 7208 44, kirjoita viestikenttään nimi, osoite ja sana "pinssi", niin saat sen postitse.

Uudet humanitaariset sivut >

Patsaiden rakennusvaiheita
     

     

   


Guru Rinpochen päivänä 16.11.2010 vihittiin projektin
 kolmas patsas Lijangissa, Yunnanin maakunnassa Kiinan tiibetiläisalueella. Mukana vihkiseremoniassa oli Akong Rinpoche ja 30 munkkia. Puja-seremonia kesti monta tuntia paahtavassa auringossa.

 

Yhdeksänmetrinen marmoripatsas istuu seitsemän metriä korkealla lootusistuimella. Kuvassa näkyy mies, joka kaiversi patsaan sydämen kohdalle syvennyksen, johon asetettiin Akong Rinpochen antama pieni arvokas Guru Rinpochen patsas elävöittämään suurta patsasta. Ensi vuonna on tarkoitus vihkiä neljäs patsas.

 

 

 

 

©ROKPA INTERNATIONAL 2010

 

Kotisivu