Chungpo Gyalton Rinpoche Helsingissä juhannuksena 2007:

  Chungpo Gyalton Rinpoche in Helsinki, Finland in June 2007: 


 

Bodhisattvan 37 harjoitusta

37 Practices of a Bodhisattva 


 

 

     
      

CHUNGPO GYALTON RINPOCHEN ELÄMÄKERTA

 

Tai Situpa tunnisti Gyalton Tulkun vuonna 1983. Pian sen jälkeen hän kruunasi nelivuotiaan Rinpochen Gangtokin palatsin temppelissä. Gyalton Rinpoche on Itä-Tiibetissä, Khamin maakunnassa sijaitsevan Chungpon luostarin johtajan jälleensyntymä.

Edellinen Gyalton Rinpoche, kunnianarvoisa Ogyen Jigme Chökyi Senge syntyi vuonna 1908. Hän opiskeli lapsesta lähtien ahkerasti buddhalaisuutta ja oli yksi 11. Tai Situpan pääoppilaista. Kun hänen pyhyytensä 16. Gyalwang Karmapa opiskeli 11. Tai Situpan alaisuudessa, Gyalton Rinpoche oli läsnä ja sai samat opetukset. 16. Karmapa antoi Gyalton Rinpochelle arvonimen khenchen, joka kagyu-perinteessä merkitsee korkeaa oppiarvoa (vrt. gelukpa-perinteen geshe).

Gyalton Rinpoche seurasi 16. Karmapaa maanpakoon ja hänestä tuli Sikkimin kuninkaan hengellinen neuvonantaja. Hän opetti laajalti Sikkimissä, antoi paljon initiaatioita ja häntä kunnioitettiin suuresti. Hän kuoli vuonna 1970.

 

Nykyinen Gyalton Rinpoche syntyi sikkimiläiseen aatelisperheeseen vuonna 1979. Edellinen Gyalton Tulku oli opettanut 12. Tai Situpaa, ja nyt 12. Tai Situpa tunnisti uuden Gyalton Tulkun. Nimenantoseremonia järjestettiin Rumtekin luostarissa Sikkimissä. Se on koko kagyu-linjan pääluostari Intiassa. Kunnianarvoisa Tai Situ Rinpoche johti seremoniallisen kulkueen sitten 16. Karmapan pyhäinjäännöksiä sisältävän stupan kautta Gangtokin palatsin luostariin. Kuninkaallinen perhe, Sikkimin aatelisto ja hallitus vastaanottivat heidät yhdessä lukuisten tiibetiläisten ja sikkimiläisten uskonnonharjoittajien kanssa. 12. Tai Situpa johti kruunajaisia, joiden aikana nuori tulku löi rumpua taukoamatta seremonian alusta loppuun.

Gyalton Rinpoche viipyi kuninkaallisen palatsin luostarissa opiskellen mm. kalligrafiaa. Vuonna 1989 hän siirtyi Palpung Sherab Lingiin ja sai siellä opetusta Tai Situ Rinpochelta ja muilta guruilta kahden vuoden ajan. Rinpoche kävi englantilaista keskiasteen ja ylemmän tason koulua opiskellen eri tieteenaloja, englannin kieltä, hindiä ja nepalia kymmenen vuotta.

Vuonna 2002 hän palasi Sherab Lingiin ja keskittyi nyt ylemmän tason buddhalaisiin opintoihin Tai Situ Rinpochen johdolla. Hän on opiskellut buddhalaista filosofiaa, lamatansseja ja muita buddhalaisia rituaaleja ja harjoitellut käyttämään rituaalisoittimia. Viimeiset neljä vuotta hän on toiminut Palpung Sherab Lingin vajra-mestarina. Tai Situ Rinpochen neuvosta hän on matkustanut eri puolilla Intiaa ja edustanut Tai Situpaa Bhutanissa. Gyalton Rinpoche asuu tällä hetkellä Sherab Lingissä.

 

 

Vihreän Taran initiaatio

 

Initiation of Green Tara  
   
                
  Anne Ahonen toivotti vieraat tervetulleiksi Pauligin huvilaan. Tulkkina Soili Takkala.                                                                          Lama Norbu                                                                                Lama Jigme 
 

Lama Jigme, Lama Norbu, Anne Ahonen, Gyalton Rinpoche, Ani Sherab ja Soili Takkala Tuomiokirkon edessä.

Vas. Gyalton Rinpoche avustajineen juhannusaattona Suomenlinnassa.

Gyalton Rinpoche with his assistants Lama Norbu and Lama Jigme were spending the mid-summer festival 2007 on the island Suomenlinna in Helsinki, Finland.

 

Järjestäjä / Organized by Palpung Yeshe Gatshal Finland Kuvat / Photos © Sanna Güler and Juhani Hakala 2007

kotisivu / home