ROKPA

apua maanjäristysten uhreille Tiibetissä

 

Vuoden 2008 maanjäristys Kiinassa aiheutti sellaiset tuhot, että ihmismielen on vaikea käsittää sitä. Kyse on valtavien mittasuhteiden katastrofista, noin 87,000 ihmistä kuoli ja viisi miljoonaa jäi kodittomiksi. He menettivät kaiken ja kestää kokonaisen sukupolven ajan rakentaa heidän elämänsä entiselleen.

 

Kenttätyössä on nyt monen monia organisaatioita tarjoamassa välitöntä apua, ja avun tarve onkin valtava. Mutta entä pitkällä aikavälillä? Paitsi että kodit on rakennettava uudelleen, niin monen ihmisen elämä on hajonnut palasiksi. Pienille lapsille, jotka ovat menettäneet vanhempansa, tulevaisuus näyttää todella kolkolta. ROKPALLA on kuitenkin projekteja ABAN ALUEELLA, LÄHELLÄ MAAJÄRISTYKSEN KESKUSTAA.            

 

Otamme vuosittain satoja järistyksen uhreja ROKPAN kouluihin Dzamthangiin, Luchuun and Hungyoniin. Tilasta ei ole puutetta ja varmistamme, että lapsilla on sängyt. Jos tarvis, etsimme tyhjiä rakennuksia heidän asuinpaikoikseen. Kaikki tämä tarvitsee tietenkin rahoitusta ja olemme riippuvaisia ihmisten tuesta voidaksemme tehdä työmme.

 

Voimme auttaa näin monia orpolapsia ainoastaan sillä ehdolla, että kykenemme saamaan tarvittavat varat kokoon, ja olemme yleisön anteliaan avun varassa. ROKPAN tukijat voivat olla aivan varmoja siitä, että jokainen killinki menee todella lasten elämän uuden alun tukemiseen.

 

Kuvittele, että kuusi- tai kahdeksanvuotias lapsi on pelastettu raunioista, ja hän joutuukin kohtaamaan elämän kokonaan yksin. Tuo lapsi tarvitsee epätoivoisesti lohtua, suojaa, rakkautta, katon päänsä päälle ja hyvän koulutuksen. ROKPA voi tarjota tämän pitkän aikavälin huolenpidon, mutta rahat tarvitsemme heti. Meidän on varmistettava, että yhdyskunnan perusrakenteet ovat kunnossa, niin että voimme ottaa hoitoomme satoja lapsia enemmän. Pyydämme, että lahjoittaisitte anteliaasti. Lahjoituksenne kautta voimme muuttaa monen nuoren elämän hyväksi jälleen.

 

Järistys Yushussa 14.4.2010

Lahjoitukset

 

Kotisivu